2min

Alle geruchten bleken te kloppen, Apple heeft een kleinere iPhone geïntroduceerd met een 4 inch scherm. Het bedrijf uit Cupertino heeft het ontwerp van de iPhone 5 en 5S uit 2012 van stal gehaald, hier en daar een beetje bijgeschaafd, voorzien van de laatste nieuwe hardware en uitgebracht als iPhone SE.

De nieuwe iPhone is dan ook alles behalve vernieuwend, het is een beetje oude wijn in nieuwe zakken. Dat betekent niet dat de iPhone SE een hele slechte iPhone is, dat zeker niet. Aan de binnenkant heeft Apple namelijk dezelfde chipset gebruikt als in de iPhone 6S. Ook is er gewoon ondersteuning voor Apple Pay en kan de nieuwe iPhone samenwerken met de Apple Watch. De enige feature die de iPhone SE mist ten opzichte van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is 3D Touch. Die feature blijft voorbehouden aan de grotere modellen.

Apple ging niet in waarom het nu eigenlijk met een kleinere iPhone komt, maar dat is iets wat wij wel kunnen verklaren. De meeste iPhones die op dit moment in omloop zijn, zijn iPhones met een 4 inch scherm. Veel van deze gebruikers zien op tegen de overstap naar een smartphone met een groter scherm, dat hoeft nu niet meer, zij kunnen gewoon vasthouden aan hun huidige schermformaat en kiezen voor de iPhone SE.

Apple brengt de iPhone SE op de markt met een opslagcapaciteit van 16GB voor 489 euro. Voor mensen die dat te weinig vinden en dat zijn er tegenwoordig een heleboel, is er ook een versie met 64GB voor 589 euro. De iPhone SE zal verkrijgbaar zijn in de kleuren goud, grijs, rose goud en zilver.