1 min

Apple organiseert aanstaande maandag een evenement in San Francisco onder de noemer "Let us loop you in", verwacht wordt dat Apple een kleine iPad en een kleinere iPhone gaan presenteren. Volgens geruchten gaat het om de iPhone SE en krijgt dit toestel dezelfde behuizing en vormgeving als de iPhone 5S.

Apple kiest ervoor om een kleinere iPhone op de markt te brengen voor de gebruikers die verlangen naar een compact scherm. Apple maakt zich er volgens de geruchten wel redelijk makkelijk vanaf door gewoon het ontwerp van de iPhone 5S 1-op-1 te gebruiken, maar alleen aan de binnenkant de chipset te vernieuwen naar een recenter model, waarschijnlijk de Apple A9-chip.

Het scherm van de iPhone SE zal 4 inch zijn net als de iPhone 5S en zijn voorgangers. De schermresolutie blijft verder hetzelfde, wel zal Apple de verbeterde vingerafdrukscanner implementeren en krijgt het toestel ondersteuning voor Apple Pay door de toevoeging van een NFC-chip.

De grote vraag is nog even op welk prijspunt Apple de iPhone gaat introduceren. Geruchten meldden een adviesverkoopprijs vanaf 450 dollar, waarschijnlijk is dit voor de 16GB-versie, tenzij Apple heeft besloten om daarop te bezuinigen en het instapmodel te voorzien van 8GB.

Apple presenteert verder naar verluidt nog een nieuwe iPad Pro, maar deze keer niet met een gigantisch scherm, maar met het bekende 9,7 inch scherm, net zoals de iPad Air en iPad Air 2.

Aanstaande maandag zal duidelijk worden wat er precies klopt van alle geruchten.