2min

Volgens bronnen van het Taiwanese Digitimes gaat Apple in het tweede kwartaal nieuwe MacBooks presenteren met een schermformaat van 13 en 15 inch. Apple zou ervoor kiezen om geen nieuwe MacBook Pro’s meer uit te brengen maar het ontwerp van de 12 inch MacBook door te trekken naar een 13 en 15 inch model. Dit betekent dat de nieuwe 13 en 15 inch MacBooks een stuk dunner gaan worden.

Vorig jaar mei introduceerde Apple voor het laatst een nieuwe MacBook Pro van 15 inch. Sindsdien is het erg stil rond de Mac line-up van Apple. Apple zou in het tweede kwartaal van dit jaar weer de nodige nieuwe Mac OS-systemen willen introduceren, maar de MacBook Pro-serie lijkt gestaakt te worden.

In plaats daarvan kiest Apple voor het nieuwe minimalistische ontwerp van de 12 inch MacBook, dat model komt volgend kwartaal ook beschikbaar in 13 en 15 inch. Het grote verschil tussen de MacBook en de MacBook Pro-serie is dat de nieuwe MacBook-serie een stuk dunner en lichter is, maar dat ook enorm veel aansluitingen en poorten zijn geschrapt. Dat model beschikt over één USB Type-C-aansluiting en daar moet een adapter op worden aangesloten om connecties te maken met randapparatuur, netwerken en de stroomvoorziening.

De huidige 12 inch MacBook is alleen verkrijgbaar met een Intel Core M-processor, maar het nieuwe 13 en 15 inch model zal ook verkrijgbaar zijn met een Intel Core i5 en i7-processor uit de Skylake-generatie.

Een exacte datum voor de introductie is nog niet bekendgemaakt, vooralsnog is het even afwachten wanneer de nieuwe Macs gaan verschijnen.