1 min

Hoewel Apple eigenlijk de bedoeling zou hebben gehad om dit kwartaal een vernieuwde MacBook op de markt te brengen, lijken die plannen verstoord te zijn door Intel. De komst zal nu in het laatste kwartaal van 2014 of het eerste kwartaal van 2015 vallen, meldt DigiTimes.

Volgens Taiwanese bronnen uit de productieketen is al wel begonnen met de fabricage van de nieuwe MacBook. Vermoedelijk gaat het hierbij om een MacBook met een Retina-scherm dat een grootte van 12 inch heeft. Het is onduidelijk of het hier een MacBook Air of MacBook Pro betreft. Wel wordt gemeld dat de MacBook Pro van 13 inch zonder Retina-scherm na dit jaar uit de verkoop zal worden gehaald.

Volgens eerdere meldingen uit het geruchtencircuit voorziet Apple deze MacBook van een nieuw uiterlijk, het touchpad heeft bovendien geen klikmechanisme meer. Ook zou er geen ventilator meer in de behuizing zitten, wat mogelijk wordt dankzij de nieuwe processors van Intel.

De verkoop van Mac-producten zit de afgelopen tijd in de list. In vergelijking met een jaar eerder lag de verkoop van MacBook’s in het afgelopen kwartaal 18 procent hoger. MacBooks zijn goed voor bijna 80 procent van de verkopen.