1 min Devices

‘Apple presenteert morgen nieuwe 27 inch iMac en 15 inch Macbook Pro’

Apple zou van plan zijn om morgen een nieuwe 27 inch iMac te presenteren en een nieuwe 15 inch Macbook Pro. Apple zal de modellen naar verluidt voorzien van nieuwe processoren, opslaggeheugen en de Macbook Pro krijgt waarschijnlijk een Force Touch-trackpad.

Tot op heden hebben dit jaar alleen de Macbook Air en Macbook Pro 13 inch-modellen een upgrade gekregen qua specificaties. De voornaamste reden hiervoor is dat de nieuwe Broadwell-processoren van Intel tot op heden alleen verkrijgbaar zijn in dualcore-versies. De krachtige quadcore-versies zijn nog niet beschikbaar, verwacht wordt dat Intel deze tijdens de Computex begin juni zal presenteren en dat ze dan ook direct beschikbaar komen.

Apple zou theoretisch gezien de nieuwe 27 inch iMac (review) en Macbook Pro 15 inch (review) kunnen aankondigen zonder typenummers te vermelden. De grote vraag zal dan zijn wat de levertijd gaat worden op de nieuwe modellen. Voor de retailers zal het zaak zijn om de komende twee weken de oude voorraad met iMac- en Macbook Pro-modellen te verkopen.

Of Apple nog andere verrassingen in petto heeft is niet duidelijk.

Bron:MacG