Apple heeft de update naar iOS 9.3 tijdelijk stil moeten leggen vanwege een grote bug in de software. Gebruikers die beschikken over oudere toestellen ondervonden problemen met het activeren van hun toestellen. Gebruikers moeten het wachtwoord van hun Apple-account invullen, maar door een bug werd gevraagd om het wachtwoord van een andere account dan dat van de gebruiker.

Apple heeft op zijn website een pagina ingericht voor mensen die problemen hebben met het activeren na het installeren van iOS 9.3. Daar is een heel stappenplan te vinden wat gebruikers kunnen doen indien ze problemen hebben met het activeren.

Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van het probleem, maar gebruikers moeten hun iPhone-activeren met een Apple-account. Volgens sommige meldingen gaat het om de Apple-account waarmee het toestel als eerste is geactiveerd en andere meldingen stellen dat het gaat om compleet andere Apple-accounts dan die van de gebruiker.

Apple heeft inmiddels de update naar iOS 9.3 aangepast zodat gebruikers niet langer tegen het probleem aanlopen. Het kan echter zijn dat mensen de update al hebben gedownload en mogelijk geïnstalleerd en daardoor nog last hebben van het probleem. Mocht je er niet uitkomen met het stappenplan op Apple.com, dan kan je altijd nog langs bij een Apple Store.

iOS 9.3 is sinds afgelopen maandag beschikbaar. De nieuwe versie werd uitgerold vlak voor de introductie van de nieuwe iPhone SE en iPad Pro.