1 min

Slechts een week na het uitkomen van iOS 9 heeft Apple al iOS 9.0.1 uit moeten brengen. Er zijn wat problemen met de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem en die eiste direct aandacht. Zo werden bij sommige Nederlandse klanten de apn-instellingen overschreven op hun iPhone waardoor ze geen mobiele verbinding meer hadden. Ook waren er problemen met wekkers en timers en werkte de configuratieassistent niet altijd goed.

Gisteravond heeft Apple iOS 9.0.1 beschikbaar gemaakt voor alle Apple-gebruikers, in deze versie zijn de eerste belangrijke bugs opgelost, vooral voor Nederlandse gebruikers is een belangrijke bug opgelost, namelijk de bug waarbij de apn-instellingen werden overschreven en sommige gebruikers hierdoor geen mobiel internet meer hadden. Dit probleem leek zich vooral voor te doen bij virtuele providers.

Verder heeft Apple wat problemen opgelost met de wekkers en timers, die gingen niet altijd op het juiste moment af wat toch heel vervelend kan zijn. Apple heeft in het verleden al vaker te kampen gehad met bugs in de wekker. Ook de configuratieassistent van iOS werkte niet vlekkeloos, op sommige toestellen werd deze veel te groot weergegeven waardoor de knoppen buiten beeld vielen en de gebruiker niet verder kon, ook dat probleem is aangepakt.

iOS 9 kwam vorige week beschikbaar en is inmiddels al op meer dan 50 procent van de actieve iOS-apparaten geïnstalleerd.