1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple heeft afgelopen week de distributie van de update naar iOS 9.3.2 toch maar gestaakt voor de kleinere iPad Pro, flink wat gebruikers klaagde over een tablet die compleet onbruikbaar was geworden na het updaten. Gebruikers konden de tablet niet meer opstarten en kregen foutcode 56 in beeld te zien.

Het lijkt erop dat Apple is vergeten de nieuwste iOS-versie te testen op de kleinere iPad Pro, veel iPad Pro-gebruikers hebben nu een tablet die compleet onbruikbaar is geworden. Na het updaten kregen ze een foutmelding en werd aangeraden de iPad Pro te verbinden met een Mac met iTunes, dat bracht overigens ook geen oplossing want ze bleven vastzitten op Error 56, dat duidt op een hardwareprobleem.

Mogelijk heeft Apple per ongeluk de ondersteuning voor bepaalde hardware in de iPad Pro ingetrokken in de iOS-update en wil de tablet daarom niet meer opstarten. Apple werkt nu aan een update voor iOS om de fout te herstellen. Of Apple ook in staat is om op afstand de kapotte iPad Pro’s te maken is nog onduidelijk. De vraag zal later deze week zijn of Alle iPad Pro-gebruikers naar een Apple Store moeten of dat Apple via iTunes alsnog een correcte update kan uitvoeren.

De iPad Pro van 12,9 inch heeft overigens geen last van het probleem.