2min

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, een feature waar we inmiddels al drie jaar voor pleiten op Techzine wordt nu eindelijk door Apple toegevoegd aan iOS. De nu verschenen betaversie voor iOS 9.3 biedt de mogelijkheid voor meerdere gebruikersaccounts. Het hele idee achter iOS 9.3 is dat de iPad meer geschikt wordt voor het onderwijs.

Apple wil de iPad meer geschikt maken voor het onderwijs en heeft daarom flink wat nieuwe software-features in iOS 9.3 gestopt. Waaronder het inloggen met meerdere accounts, hierdoor kan er binnen een schoolklas gewerkt worden met een aantal iPads en hoeft er niet voor elke leerling een iPad te zijn. De leerlingen kunnen simpelweg inloggen met hun eigen account.

Aangezien we de uitwerking van de feature nog niet gezien hebben, gaan we er vanuit dat Apple deze feature voor iedereen beschikbaar maakt zodat je binnen een gezin ook een iPad kan delen. Het zou ons echter niet verbazen als de feature alleen voor onderwijsinstellingen beschikbaar komt. Er komt namelijk ook een website waar docenten de inloggegevens van een iPad kunnen beheren, deze website is ook te benaderen met een pc.

Verder heeft Apple een nieuwe app ontwikkeld genaamd Classroom, deze moet leerlingen hebben bij hun leerweg en ondertussen ook hun voortgang bewaken.

Andere nieuwe features zijn de ondersteuning voor meerdere Apple Watches op één iPhone. Hiervoor moet de Apple Watch wel beschikken over de laatste versie van Watch OS, versie 2.2. Deze versie verkeerd momenteel ook in beta voor de Apple Watch.

Tot slot heeft Apple de feature Night Shift toegevoegd, deze feature past het scherm van de iPhone of iPad aan en verminderd de hoeveelheid blauw licht in de avonduren. Blauw licht vermindert de aanmaak van melatonine, een stofje dat zorgt dat je slaap krijgt. Het is bewezen dat smartphone- en tabletgebruik in bed ervoor zorgt dat je minder goed in slaap kan komen, dat effect moet hierdoor worden verminderd.

iOS 9.3 bevindt zich momenteel nog in een betastadium, wanneer de definitieve versie voor iedereen beschikbaar komt is nog onduidelijk. Waarschijnlijk over enkele weken of maanden.