1 min

Met een nieuw beleid van T-Mobile wordt de belemmering om in het buitenland te bellen en sms’en een heel stuk kleiner. Elke maand worden de belminuten van de eerste twee uur in het buitenland afgetrokken van de normale bundel, alsof gewoon binnen de landsgrenzen wordt gebeld. Er zullen ook geen kosten meer worden berekend voor in het buitenland gebeld worden. De databundel blijft vooralsnog helaas ongemoeid.

Bellen en sms’en in het buitenland wordt bij T-Mobile vanaf 19 januari een stuk aantrekkelijker dan daarvoor het geval was. De belminuten voor de eerste twee uur worden maandelijks van de gewone bundel van de nieuwe Stel Samen & Stel Bij-abonnementen afgeschreven, daarna geldt wel een ander tarief. Als je in het buitenland gebeld wordt, betaal je ook niet langer een extra vergoeding.

Het nieuwe beleid van T-Mobile geldt zolang je je binnen de Europese Unie bevindt, daarbuiten gelden wel andere regels. Ook moet het abonnement van klanten van T-Mobile eerst omgezet worden en daar kunnen wel kosten bij komen kijken en bestaande kortingen komen te vervallen.

T-Mobile neemt met de maatregelen alvast een voorschot op nieuwe regelgeving van de Europese Unie waarbij roamingkosten in hun geheel worden afgeschaft binnen de Europese grenzen. Helaas wordt het gebruik van de databundel vooralsnog niet aangepast en blijft dat in het buitenland nog een grote kostenpost.