2min Devices

HTC ziet omzet naar historisch dieptepunt zakken

Het Taiwanese bedrijf HTC heeft in het afgelopen kwartaal een financieel dieptepunt bereikt. Sinds het begin van het smartphonetijdperk was de kwartaalomzet van het bedrijf nog niet zo laag als in het eerste kwartaal van 2016.

HTC begint 2016 met alarmerende cijfers. In het eerste kwartaal werd een voorlopige omzet van 14,82 miljard Taiwanese dollar behaald, omgerekend is dat 402 miljoen euro. Later deze maand worden de kwartaalcijfers definitief gemaakt, maar de voorlopige cijfers zijn doorgaans een goede leidraad.

In het eerste kwartaal van 2015 was HTC’s omzet nog bijna driemaal zo hoog. Kwartaal 1 van 2016 was HTC’s slechtste kwartaal sinds het begin van het smartphonetijdperk. Hoewel de omzet bekend is, moet nog duidelijk worden of HTC winst danwel verlies heeft gedraaid.

Net als veel andere grote fabrikanten van smartphones heeft HTC aan de onderkant van de markt last van concurrentie die toestellen tegen dumpprijzen aanbieden. Bij de verkoop van duurdere toestellen gaat de voorkeur van de consument over het algemeen naar een smartphone van Apple of Samsung.

HTC zal volgende week de HTC 10 presenteren, dit wordt het nieuwe vlaggenschip van de smartphonelijn van het bedrijf. Ook startte HTC deze maand met de verscheping van de HTC Vive, een bril voor virtual reality.

Bron:HTC