1 min

Microsoft heeft besloten om in Windows 10 het bekende blauwe scherm aan te passen. Deze zomer verschijnt de verjaardagsupdate van Windows 10 en dan zullen er QR-codes worden toegevoegd aan de Blue Screen of Death (BSOD).

Uiteraard zit er een gedachte achter de QR-codes, hierin zit de nodige informatie verwerkt en door deze te scannen met een telefoon kan op de website van Microsoft worden gezocht naar ondersteuning. De foutmeldingen geven dan direct een aantal artikelen die het probleem kunnen verklaren, indien het probleem echt ernstig is, is het voor Microsoft-medewerkers makkelijker om het probleem te achterhalen.

Ook voor fabrikanten kunnen de QR-codes een oplossing zijn wanneer deze verwijzen naar een hardwarefout, bijvoorbeeld defect werkgeheugen.

In Windows 10 heeft Microsoft in eerste instantie besloten om veel minder informatie te delen over de fout. In plaats daarvan verscheen er een smilie face die niet zo blij was. Met de QR-code geeft Microsoft weer de nodige extra ondersteuning. Op dit moment zijn de QR-codes alleen beschikbaar in de laatste Insider Preview op de fast ring.