min

Tags in dit artikel

, ,

Er is geen enkele Windowsgebruiker wie er vrede mee kan hebben als er een ‘Blue Screen Of Death’ (BSOD), beter bekend als ‘blue screen’, op de monitor verschijnt welke een foutmelding weergeeft van een systeemcrash. Op de site van Microsoft is een screensaver te downloaden welke een echte blue screen imiteert.

The Register, een Amerikaanse nieuwssite voor elektronica, ontdekte de screensaver op de site van de softwaregigant. Buiten dat de screensaver er echt uitziet, simuleert deze ook een herstart van de computer. Waarschijnlijk is het een fout van Microsoft dat de screensaver op hun site verkrijgbaar is. Begin dit jaar had Microsoft een bedrijf genaamd Sysinternals overgenomen. Bij deze overname heeft Microsoft de software van Systinternals overgeplaatst naar de site van Microsoft. Hierdoor is ook waarschijnlijk de screensaver op de website beland.

Vanaf het toekomstige Windows Vista zullen we echter nooit meer een blue screen kunnen verwachten omdat in de nieuwe versie van Windows systeemfouten niet meer weergegeven worden tegen een blauwe maar tegen een rode achtergrond.