2min

TP-Link heeft een nieuwe router geïntroduceerd die per direct verkrijgbaar is in Nederland en België. De TP-Link Archer C3200 is een zogenaamde Tri-band router en beschikt over twee 5GHz-banden en één 2,4 GHz-band. Dit zorgt voor een zeer hoge maximale snelheid maar ook voor extra capaciteit zodat de router in staat is om met een hoger aantal apparaten tegelijk verbonden te zijn zonder instabiel te worden. Ook moet de dekking opnieuw zijn verbeterd.

De TP-Link Archer C3200 heeft een theoretische maximale snelheid van 3200 Mbps, de 5GHz-banden kunnen ieder 1300Mbps leveren en het 2,4GHz-netwerk is goed voor 600Mbps. In totaal zend deze router dus uit met drie netwerken op drie aparte frequenties waardoor de dekking nog beter is en er nog meer apparaten kunnen verbinden met de router.

TP-Link speelt nu ook beter in op nieuwe apparaten naast de gebruikelijke apparaten zoals laptops, tablets en smartphones. Zo houdt TP-Link nu meer rekening met smarthome-toepassingen zoals thermostaten, lampen, lichtschakelaars en dergelijke. Deze zijn tegenwoordig allemaal met het WiFi-netwerk verbonden en moeten ook allemaal een goede stabiele verbinding hebben.

TP-Link probeert de apparaten automatisch naar de juiste netwerkband te sturen zodat alle apparaten kunnen genieten van een betrouwbare verbinding. De smarthome-apparaten maken allemaal gebruik van de 2,4 GHz-band terwijl de zware applicaties die meer bandbreedte vragen zoveel mogelijk naar de 5GHz-banden worden gepushed.

Aan de binnenkant van de router is een 1 GHz dualcore processor aanwezig samen met drie coprocessoren om de taken op de verschillende netwerkbanden af te handelen. Deze drie banden zijn gekoppeld aan de zes antennes die in de router zitten verwerkt. De router beschikt ook over beamforming-technologie wat moet zorgen voor een nog betere dekking. Met beamforming wordt de locatie van het apparaat bepaalt en wordt het netwerk in die richting versterkt.

Verder zijn er nog vier gigabit lanpoorten, één USB 3.0- en één USB 2.0-aansluiting aanwezig op de router.

De Archer C3200 is per direct verkrijgbaar voor 229 euro.