2min

Honor heeft een teaser de wereld ingestuurd en daaruit kunnen we opmaken dat het merk op 10 mei een nieuwe smartphone zal presenteren, de Honor V8. Het toestel zal op basis van deze afbeelding ook gaan beschikken over een dual-camera opstelling aan de achterzijde.

Honor is een tweede merk van Huawei, maar richt zich op een andere doelgroep. Net als de nieuwe Huawei P9 en Huawei P9 Plus zal de Honor V8 voorzien worden van een dualcamera-opstelling. In het geval van Huawei was er de nodige technologie van Leica toegepast op de camera’s, de vraag is of het Honor-toestel die technologie ook krijgt. Gezien de lagere prijs van de Honor-toestellen verwachten we dat de Honor V8 het moet doen zonder deze technologie, maar we kunnen het vooralsnog niet uitsluiten.

Honor gebruikte in de Honor 6 Plus ook al een dubbele camera, maar besloot in de Honor 7, die nieuwer is, weer voor een enkele camera te kiezen. Het is dan ook even afwachten wat we deze keer moeten verwachten. Wellicht dat Huawei met eigen technologie zonder hulp van Leica ook een goede camera-opstelling kan realiseren.

Volgens geruchten zou de V8 net als de P9 voorzien zijn van twee 12 megapixel-camera’s, maar met normale lenzen en dus niet die van Leica. Verder krijgt de Honor V8 ongetwijfeld een HiSilicon Kirin-processor want die produceert Huawei zelf, waarschijnlijk gaat het om de Kirin 950, die is net iets trager dan de Kirin 955 die in de Huawei P9 zit. Verder zou Honor wel gewoon kiezen voor 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Een vingerafdrukscanner kan in deze tijd niet meer ontbreken, Honor kiest naar verluidt net als het moederbedrijf voor plaatsing aan de achterzijde.

Het toestel wordt op 10 mei in de Chinese hoofdstad Beijing gepresenteerd, waarschijnlijk verschijnt het toestel een aantal weken later in de Chinese winkels. Of de Honor V8 ook meteen naar Europa komt is onduidelijk, in het verleden heeft Honor er vaker voor gekozen om nieuwe toptoestellen pas enkele maanden later in Europa uit te brengen. De Honor 7 (review) verscheen bijvoorbeeld pas in augustus 2015, terwijl die in China al enkele maanden te verkrijgen was.