1 min

Volgens de analist Ming-Chi Kuo moeten we er rekening meehouden dat Apple dit jaar slechte verkoopcijfers gaat noteren voor de iPhone. De iPhone 6S en 6S Plus zijn minder in trek door de beperkte innovatie en de introductie van de iPhone SE zorgt nog wel voor een kleine opleving maar niet voldoende om de verkoopcijfers op peil te houden. De analist verwacht dat Apple minder iPhones dan in 2015 zal verkopen maar mogelijk ook minder dan in 2014.

Kuo stelt dat Apple onvoldoende innoveert om bij de consument het gevoel af te dwingen dat die moet upgraden naar een nieuw model, de innovaties zijn te beperkt. Kuo rekent er ook op dat de iPhone 7 die dit najaar wordt verwacht wederom slechts kleine innovaties zal bevatten, waardoor de verkoopcijfers opnieuw tegen zullen vallen.

Pas in 2017 verwacht Kuo weer een opleving bij Apple omdat er dan een iPhone wordt verwacht met nieuwe innovaties, zoals een AMOLED-scherm, een volledig glazen behuizing, mogelijk zelfs draadloos opladen.

Het zou betekenen dat Apple voor het eerst sinds de introductie van de iPhone echt tegenwind gaat krijgen op de smartphonemarkt. Volgens Kuo is Apple de enige smartphonefabrikant in de top vijf die dit jaar te kampen zal hebben met teruglopende verkoopcijfers.