1 min

Er komt een dag dat de analisten die een daling in iPhone-verkopen voorspellen gelijk gaan krijgen. Of die dag in 2016 gaat plaatsvinden zal de toekomst moeten uitwijzen, maar een topanalist van Morgan Stanley is ervan overtuigd dat Apple voor het eerst sinds de introductie van de iPhone minder exemplaren gaat verkopen dan het jaar ervoor.

Katy Huberty van Morgan Stanley voorspelt dat het aantal verkochtte iPhones met zes procent zal dalen in Apple’s huidige boekjaar dat eind september afloopt. Over het kalenderjaar 2016 verwacht ze een daling van slechts 2,9 procent, daaruit kunnen we concluderen dat Huberty denkt of weet dat het aantal iPhone-verkopen in dit kwartaal minder is dan afgelopen jaren.

De analist verwacht daarnaast weer een groei vanaf september 2016 omdat alle mensen die een iPhone 6 hebben gekocht dan weer toe zijn aan een nieuwe smartphone.

Hoewel dit soort voorspellingen zeer moeilijk te onderbouwen zijn, heeft een onderzoeksbureau recent ook al gemeld dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus veel minder goed verkopen dan hun voorgangers. We voorspelling van Huberty is ongetwijfeld niet op dat onderzoek gebaseerd maar ze ondersteunen elkaar wel.

Mocht de analist gelijk krijgen dan is het voor het eerst sinds de introductie van de iPhone in 2007 dat de verkopen dalen.