1 min

Huawei heeft een goedkopere en minder krachtige variant aangekondigd van zijn nieuwe vlaggenschip, de Huawei P9. De lichtere versie draagt de naam Huawei P9 Lite en zal komende maand in de winkels verschijnen voor een adviesprijs van 299 euro.

Huawei presenteert eigenlijk elk jaar een Lite-versie van zijn vlaggenschip en deze scoren over het algemeen aardig goed bij het publiek. Hoewel Huawei nooit specifieke verkoopcijfers per model beschikbaar maakt, zou het ons niet verbazen als de Lite-editie beter verkoopt dan het vlaggenschip zelf.

Ook dit jaar lijkt Huawei een interessant Lite-model te gaan introduceren. De Huawei P9 Lite is namelijk op veel fronten identiek aan zijn grote broer, de Huawei P9. Zo beschikt ook dit model ook over een 5,2 inch Full HD-scherm, een metalen behuizing en vingerafdrukscanner, wel is de dualcamera-opstelling met Leica-technologie vervangen door een enkele 13 megapixel camera. Ook is aan de binnenkant de krachtige HiSilicon Kirin 955-chip vervangen door een Kirin 650-processor en is de opslagcapaciteit teruggebracht tot 16GB. Wel beschikt het toestel over 3GB aan werkgeheugen.

Alles bij elkaar is de rekenkracht dus wat minder geworden en de camera aan de achterzijde is kwalitatief wat minder, maar dat is vervolgens ook goed terug te zien in de prijs, die is meer dan gehalveerd tot 299 euro.