1 min

Opnieuw zijn er berichten opgedoken dat Apple gaat overstappen van LCD naar AMOLED-panelen, het bedrijf uit Cupertino zou willen beginnen met het vervangen het scherm van de iPhone Plus en het jaar daarna ook de normale iPhone willen vervangen door een AMOLED-scherm. Volgens de KoreaHerald heeft Apple in Samsung een partner gevonden om 60 procent van de schermen te leveren.

Samsung produceert inmiddels al jaren kleine AMOLED-schermen voor smartphone en tablets en is dan ook een ideale partner voor Apple. Andere fabrikanten die AMOLED-panelen kunnen produceren zijn LG Display en Japan Display. Zij zullen waarschijnlijk de overige 40 procent moeten gaan leveren. Al zijn er ook geruchten dat Foxconn de overige 10 procent gaat leveren.

Samsung zou fors gaan investeren in zijn Display-divisie om de productiecapaciteit te verhogen, de investering zou liggen tussen de 6,46 miljard en 7,47 miljard dollar. Daarmee moet de productiecapaciteit worden opgeschroefd tot 100 miljoen schermen voor het komende jaar.

Apple zou de iPhone 7 die na de zomer wordt verwacht nog niet gaan voorzien van AMOLED-schermen, de eerste iPhones met een dergelijk scherm verschijnen pas in 2017.