2min

Volgens de Korea Herald hebben Apple en Samsung overeenstemming bereikt over de levering van OLED-schermen voor de iPhone in 2017. Apple zou voor maar liefst 2,5 miljard euro aan OLED-schermen hebben ingekocht bij het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het zou gaan om een grote hoeveelheid OLED-schermen van 5,5 inch. Daarmee lijkt Apple vooralsnog alleen de Plus-versies van de iPhone te willen voorzien van OLED-schermen.

Het gerucht gaat al enige tijd de ronde dat Apple in 2017 wil gaan overstappen van LCD naar OLED-schermen in de iPhone. De grote vraag was alleen wie deze schermen voor Apple gaat produceren, zowel LG, Samsung als Japan Display zijn in staat om deze schermen te leveren.

Samsung lijkt nu als winnaar uit de bus te zijn gekomen voor de iPhone Plus-editie van volgend jaar. De grote vraag is alleen of de normale iPhone ook een OLED-scherm krijgt en wie deze schermen mag gaan leveren. Met die deal is ongetwijfeld een nog veel hoger bedrag gemoeid. Het kan ook zijn dat Apple uiteindelijk kiest voor meerdere leveranciers, dat doet het bedrijf wel vaker om te voorkomen dat het afhankelijk wordt van één toeleverancier.

Het voordeel van OLED-schermen ten opzichte van LCD is dat ze per pixel worden aangestuurd terwijl LCD een groot lichtpaneel heeft. Hierdoor kunnen OLED-pixels individueel worden in- of uitschakeld. Alle smartphones met zogenaamde "Always On"-schermen, beschikken over OLED-panelen. Deze zijn over het algemeen dan ook een stuk energiezuiniger.

Het gaat echter nog wel even duren voordat de iPhones met OLED-panelen in de winkel liggen. Eerst krijgen we nog de introductie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus dit najaar. Om vervolgens pas volgend jaar iPhones met OLED-panelen te verwelkomen.