1 min

Er gaat al enige tijd het gerucht dat Apple volgend jaar een aantal forse wijzigingen gaat aanbrengen in zijn nieuwe iPhones, een daarvan is het afstappen van de metalen behuizing en de keuze om weer voor glas te gaan. Nu heeft Allen Horng van Catcher Technology, een toeleverancier van Apple, bevestigd dat dit gerucht klopt.

Horng heeft laten weten dat Apple volgend jaar inderdaad met een model komt met een glazen achterkant. Wel benadrukt Horng dat het gaat om slechts één iPhone-model en dus niet alle modellen. Daarmee is de metalen behuizing dus komen te vervallen, Apple blijft echter wel kiezen voor een metalen frame om een goede bouwkwaliteit te kunnen blijven garanderen.

Catcher Technolgogy is een van de bedrijven die metalen onderdelen levert voor de iPhones. Zij verwachten verder geen problemen door de wijziging van de behuizing. Waarom Apple terugvalt op een glazen behuizing is onduidelijk, de laatste behuizing met een achterkant van glas was de iPhone 4S. Mogelijk wil Apple een meer premium uitstraling of wil het een feature als draadloos opladen toepassen. Hier komen we waarschijnlijk volgend jaar pas achter.