2min

Apple wisselde na de iPhone 4 en 4S het glas aan de achterzijde van de smartphones in voor metaal. De iPhone 5 en alle daarop volgende modellen kregen een aluminium achterkant. Het gerucht gaat nu dat Apple weer terug grijpt naar glas en dat het met een nieuw formaat smartphone komt. De iPhone 8 zou ook in een 5-inch variant uitkomen.

“Apple heeft besloten dat alle 5,5-inch, 5-inch en 4,7-inch modellen een glazen achterkant krijgen, waarmee het afstapt van de metalen behuizingen van de huidige iPhones,” schrijft Nikkei Asian Review. Daarnaast meldt het dat vermoedelijk “Biel and Lens alle glazen achterkanten voor de nieuwe iPhones komend jaar” gaan leveren.

Daarmee lijkt Apple niet te kiezen voor huisleverancier Foxconn. Dat heeft al de technologie om glazen behuizingen voor smartphones te maken, maar Biel Crystal Manufactory and Lens Technology in China zou een veiligere techniek hebben, die meer oplevert bij de productie. Foxconn zal waarschijnlijk wel de assemblage van het toestel mogen verzorgen.

Het is niet de eerste keer dat er zo’n gerucht naar buiten gebracht is. Eerder al meldde Apple-analist KGI dat het bedrijf komt met een geheel glazen ontwerp voor de iPhone van 2017. KGI stelde toen nog dat er slechts één premium glazen model zou komen en twee modellen met aluminium behuizing. Dat eerste toestel krijgt dan een OLED-display en de rest het reguliere Lcd-scherm.

Nikkei waarschuwt er nog steeds voor dat Apple van plannen kan veranderen. Het gaat naar het schijnt nog om vroege ontwerpen, die tot zes maanden voor release kunnen veranderen. Over de iPhone 7 hoorden we lange tijd dat er enkel modellen met een enkele camera uit zouden komen, maar uiteindelijk besloot men de duurdere variant met een dubbele camera uit te rusten.

Er gaan nog veel meer geruchten over de mogelijke iPhone 8. Apple zou bijvoorbeeld kiezen voor een edge-to-edge display, met ingebouwde vingerafdrukscanner. Het apparaat zou geen thuisknop meer hebben en draadloos opgeladen kunnen worden.