2min

Opnieuw zijn er geruchten opgedoken dat Apple volgend jaar de iPhone zal voorzien van een behuizing van glas. Foxconn zou momenteel druk bezig zijn om technologie te ontwikkelen zodat he Apple kan voorzien van deze behuizing. Dat meldt althans het Japanse Nikkei Asian Review.

Een aantal jaar geleden was plastic de standaard in smartphoneland en had vrijwel elke smartphone een behuizing van plastic. Apple wist zichzelf toen de onderscheiden door eerst glas en later metaal te gebruiken voor zijn behuizing. Inmiddels is metaal de standaard geworden en is dat niet echt een materiaal waarmee je je nog kan onderscheiden.

Apple zou daarom op zoek zijn gegaan naar alternatieve materialen voor zijn behuizing. De keuze voor glas ligt daarbij voor de hand omdat het ook de nodige voordelen biedt. Zo geleidt glas geen stroom en metaal wel. Samsung heeft om die reden gekozen voor glas, omdat het daarmee ook draadloos opladen kan ondersteunen in zijn vlaggenschepen.

Daarnaast is glas veel beter geworden de afgelopen jaren met dank aan Corning Gorilla Glass. Waar je een aantal jaar geleden er vrijwel zeker van was dat je scherm zou sneuvelen als je je smartphone laat vallen, is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Corning heeft met Gorilla Glass 4 en 5 grote stappen gezet naar een onbreekbaar paneel. Krasvast zijn de panelen al geruime tijd, maar onbreekbaar bleek lastiger.

Of Apple ook gebruik gaat maken van Corning Gorilla Glass is nog maar de vraag, mogelijk kan Foxconn een vergelijkbaar product leveren.

Volgende maand wordt de iPhone 7 verwacht, maar de verwachtingen rond dat toestel zijn niet groot. Verwacht wordt dat Apple weinig innovatie zal tonen en het ontwerp van het toestel vrijwel identiek is aan de iPhone 6S. Apple zou volgend jaar groot willen uitpakken als de iPhone 10 jaar bestaat.