min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er wordt al lange tijd gesproken over de terugkeer van een iPhone met een behuizing van glas. Tot dusverre verkeerden de verhalen altijd in het rijk der geruchten, maar nu lijken ze bevestigd te zijn. De CEO van een belangrijke leverancier van metalen frames voor iPhones vertelde dit namelijk tegen journalisten, direct na een aandeelhoudersvergadering.

Het verhaal dat de iPhone in 2017 van glas gemaakt wordt, werd nu bevestigd door Allen Horng. Hij is de CEO van Catcher Technology, dat metalen frames levert aan de Amerikaanse fabrikant. ”Voor zover ik weet, komt er volgend jaar een iPhone-model van glas,” aldus Horng.

Apple zou van plan zijn om de glazen iPhone in 2017 uit te brengen, als het toestel zijn tienjarig bestaan viert. Op die manier kan het zich ook weer van de concurrentie onderscheiden, die steeds meer zijn overgestapt op hoogwaardige metalen modellen.

Om de iPhone weer vernieuwend te maken zou Apple ditmaal een toestel willen uitbrengen dat uit één stuk glas bestaat. Het bedrijf wil naar het schijnt ook de bezels aan de boven- en onderkant helemaal wegwerken en het scherm aan de voorkant een stuk groter maken.

Mochten deze plannen doorgaan, betekent dat volgens de geruchten ook dat de eerstvolgende iPhone, model nummer 7, mogelijk een stuk saaier wordt met weinig onderscheidende features.