Apple heeft een nieuwe iPad Pro gepresenteerd, het gaat om een kleiner mode met een schermformaatl van 9,7 inch. Dat is hetzelfde formaat als de "oude" grote iPad zoals de iPad Air en iPad Air 2. De eerste iPad Pro had echter een scherm van 12,9 inch. In plaats van een iPad Air 3 kiest Apple dus voor een kleinere iPad Pro.

De nieuwe iPad Pro is de opvolger van de iPad Air 2 (review) en beschikt over een 9,7 inch scherm en aan de binnenkant is een Apple A9X-chip aanwezig. Deze zorgt voor nog betere grafische en systeemprestaties dan voorgaande chipsets. Apple heeft de vier speakers die in de grote iPad Pro aanwezig waren ook doorgevoerd in dit model, waardoor het geluid van de nieuwe iPad Pro vele malen beter is dan van de iPad Air 2.

Verder zal Apple de toetsenbord-cover die voor de eerste iPad Pro is uitgekomen ook voor de nieuwe iPad Pro gaan uitbrengen, maar dan kleiner zodat die hetzelfde formaat heeft als de tablet. De bestaande Apple Pencil werkt ook op de nieuwe Apple iPad Pro. Apple brengt de iPad Pro in verschillende configuraties op de markt waarbij de opslagcapaciteit en de aanwezigheid van 4G-connectiviteit het verschil is. De verschillende opslagcapaciteiten zijn 32, 128 of 256GB, niet eerder bracht Apple een iPad uit met 256GB aan opslagcapaciteit.

De prijs van het instapmodel is wel omhoog gegaan, voor de nieuwe iPad Pro met 32GB aan opslagcapaciteit moet 689 euro worden betaald. Zo’n 200 euro meer als voor de iPad Air 2 toen deze werd geïntroduceerd. Mocht je niet zitten te wachten op een iPad met een toetsenbord dan is er goed nieuws, de iPad Air 2 is namelijk opnieuw in prijs gezakt en heeft nu een adviesverkoopprijs van 439 euro.