2min

T-Mobile is vandaag begonnen met de verkoop van zijn 4G-abonnementen voor vast internet. De nieuwe abonnementen dragen de naam 4G Voor Thuis en zijn beschikbaar met drie verschillende databundels. Het goedkoopste abonnement kost 30 euro per maand en daarvoor krijg je een databundel van 25GB. Er zijn ook bundels van 50GB en 100GB.

Het is geen verrassing dat T-Mobile met 4G-abonnementen komt voor thuis internet, het heeft eerder een openbare pilot gedaan om landelijk het aanbieden van dergelijke abonnementen te testen. Daarnaast was eerder ook al duidelijk dat deze testen succesvol waren en T-Mobile zou overgaan tot het definitief aanbieden van internet via zijn 4G-netwerk.

T-Mobile heeft verschillende doelgroepen op het oog om deze abonnementen aan te verkopen, om te beginnen zijn er mensen in het buitengebied die geen vaste verbinding kunnen krijgen, omdat er geen coax in de grond ligt of omdat ze te ver van de telefooncentrale zitten om een degelijke snelheid te halen. Daarnaast zijn er mensen die antikraak wonen en regelmatig verhuizen waardoor een vast abonnement ook niet mogelijk is.

Verder zijn er ook veel bedrijven op industrieterreinen voor wie het lastig is een goede internetverbinding te krijgen tegen aan aantrekkelijk tarief. Daarvoor kunnen deze nieuwe abonnementen ook een oplossing zijn.

T-Mobile biedt de abonnementen aan met een snelheid van 120Mbit/s down en 50Mbit/s up. Verder is er een apart virtueel netwerk opgezet om deze klanten te bedienen, hierdoor kan T-Mobile ook diensten als port forwarding aanbieden aan deze klanten, iets wat bij een normaal mobiel abonnement niet mogelijk is. Verder komt er bij twee van de drie abonnementen de mogelijkheid om onbeperkt te internetten in de nachtelijke uurtjes. Dan is de databundel niet van kracht en kunnen klant flink downloaden.

De goedkoopste bundel kost 30 euro en hiervoor krijgt de klant een databundel van 25Gb, voor 40 euro krijg je een databundel van 50GB en voor 50 euro een databundel van 100GB. Bij het abonnement van 40 en 50 euro mag je ’s nacht onbeperkt downloaden. Verder kan je als de databundel niet groot genoeg is nog data bijkopen, voor 10 euro krijg je 5GB extra, voor 20 euro 25GB en voor 40 euro krijg je 100GB. Een vaste internetverbinding is dus in de meeste gevallen goedkoper, maar deze abonnementen bieden meer flexibiliteit.