1 min

Apple heeft twee grote wijzigingen doorgevoerd in de App Store, om te beginnen worden er advertenties toegevoegd aan de App Store, zodat app-ontwikkelaars tegen betaling hun app onder de aandacht kunnen brengen. Daarnaast komen er nieuwe abonnementen beschikbaar voor alle apps en games.

Het was tot op heden niet mogelijk om binnen de App Store van Apple je zelf ontwikkelde apps onder de aandacht te brengen bij gebruikers. Daar komt nu verandering in want Apple staat nu advertenties toe voor de App Store zodat apps bijvoorbeeld hoger in de zoekresultaten te zien zijn en daardoor sneller en vaker geïnstalleerd zullen worden.

Verder krijgen app-ontwikkelaars nu de mogelijkheid om abonnementen toe te passen op alle apps en games. Ontwikkelaars krijgen het eerste 70 procent van de inkomsten uit een abonnementen en als gebruikers langer dan een jaar een abonnement hebben stijgt dat percentage naar 85 procent.

Mogelijk staan er nog meer aanpassingen op de planning maar die maakt Apple waarschijnlijk volgende week pas bekend tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC). Het ontwikkelaarsevenement van Apple.