2min

Microsoft heeft in de nieuwste Windows Insider build, die vandaag is verschenen op de Fast Ring voor zowel pc’s als smartphones, een optie toegevoegd om het besturingssysteem te resetten en helemaal kaal opnieuw te installeren.

Microsoft heeft het opnieuw installeren van een Windows 10-systeem flink vereenvoudigd. Zo kan je in de instellingen-app nu kiezen voor een optie om een schone installatie te doen. Microsoft gaat dan de meest recente versie van Windows 10 downloaden, inclusief alle updates en het systeem wordt dan opnieuw geïnstalleerd.

Wel moeten gebruiken er goed rekening meehouden bij deze optie dat al hun bestanden, mappen en applicaties daarmee worden verwijderd en het systeem echt schoon en kaal wordt opgeleverd.

Voor mensen die een nieuwe laptop in de winkel kopen is deze optie zeer interessant, via deze weg wordt namelijk ook alle bloatware van de fabrikanten verwijderd en weet je zeker dat je geen last meer hebt van al die vervelende applicaties die standaard worden meegeleverd.

Zodra deze optie in de definitieve versie van Windows 10 zit kunnen we iedereen adviseren die een nieuwe pc koopt, om als eerste voor die optie te kiezen. Daarmee is je systeem in één klap een stuk veiliger want in de bloatware van veel fabrikanten zitten vaak grote beveiligingslekken.

Naast deze optie zijn er in de nieuwe Windows 10 build ook andere verbeteringen doorgevoerd. Zo kan je nu beter direct reageren op notificaties en worden deze sneller getoond op verschillende apparaten. In Windows 10 Mobile heeft het bedrijf de speciale Kids Corner geschrapt omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt.

Verder ondersteunt Windows 10 nu 23 talen met handschrfitondersteuning, waardoor het nog eenvoudiger is om met een stylus-pen te schrijven. De overige zaken zijn voornamelijk bug fixes, aangezien de Windows 10 Anniversary update eraan zit te komen.