1 min

Aan de hand van een bron die bekend zou zijn met Apple’s plannen meldt The Wall Street Journal dat de volgende iPhone met minimaal 32GB aan opslagruimte wordt uitgevoerd. Apple houdt al jarenlang vast aan een minimum van 16GB en dat leverde wel eens kritiek op.

Die kritiek is blijkbaar niet helemaal voor dovemansoren gesproken. Hoewel Apple de stap eigenlijk al eerder had moeten zetten, wordt de iPhone 7 volgens geruchten met minimaal 32GB aan opslagruimte voorzien. Er wordt ook gespeculeerd dat de duurste iPhone 7 een capaciteit van 256GB zal krijgen.

De allereerste iPhone werd uitgebracht in varianten met 4, 8 en 16GB aan opslagruimte. Bij nieuwere edities werd de minimale opslagruimte sporadisch opgehoogd, zo bevatte de iPhone 3G minimaal 8GB, de iPhone 5 had minimaal 16GB.

Qua opslagruimte veranderde Apple sindsdien nog wel zaken: de maximale opslagruimte werd met de iPhone 6 verhoogd naar 128GB. Ook werd de 32GB-versie geschrapt waardoor de consument kon kiezen uit 16, 64 of 128GB. Bij de iPhone 6S bleef dit hetzelfde en toen kwam dit Apple op kritiek te staan, want het Amerikaanse bedrijf zou de consument dwingen om de 16GB-variant van de iPhones over te slaan, om de meerprijs voor een duurdere versie op te hoesten.