Twitter-gebruiker The Malignant onthulde middels een document dat de volgende iPhone van Apple mogelijk maximaal 256 gigabyte aan opslag krijgt. Het gaat om een document waarin gespecificeerd wordt dat Toshiba de technologie levert.

Mocht het nieuws kloppen, dan past dat binnen eerdere verhalen over de volgende iPhone. Recent waren er al meerdere geruchten waaruit bleek dat het toestel als minimaal opslaggeheugen beschikking zou krijgen over 32GB. De goedkoopste modellen van de iPhone bevatten op dit moment 16GB, dus dat is voor veel gebruikers al een flinke winst.

Voor de mensen die bereid zijn het meeste geld voor een iPhone neer te leggen, en dan gaat het gewoonlijk over een meerprijs van 200 euro, krijgt de iPhone op dit moment maximaal 128GB opslagcapaciteit. Het nieuwste topmodel krijgt straks waarschijnlijk een opslagcapaciteit van 256GB. Of dit bericht ook klopt weten we niet zeker, maar het past in elk geval wel bij de verdubbeling van de opslag van het basismodel.

Apple zal de nieuwe iPhone vermoedelijk snel onthullen. Volgens de laatste geruchten is dat al in de week van 7 september het geval. Er zijn nog geen officiële bevestigingen over wat we van het toestel mogen verwachten, maar geruchten zijn er genoeg. Zo wordt het toestel naar het schijnt korter, smaller en iets dikker. Naar het schijnt wordt er ook een dual camera en drukgevoelige thuisknop aan toegevoegd.