min

Tags in dit artikel

, , ,

Op zijn weblog heeft Microsoft een interessante nieuwe functie van Skype onthuld. Het is voortaan mogelijk om bestanden te versturen naar gebruikers die niet online zijn. De maximale bestandgrootte is 300MB.

"Als onderdeel van onze missie om Skype te moderniseren, zijn we blij enkele verbeteringen aan te kunnen kondigen", schrijft het bedrijf. In de nieuwste versie van Skype kunnen alle soorten bestanden, foto’s, documenten en video’s, van maximaal 300MB gedeeld worden.

De offline gebruiker kan de verzonden bestanden downloaden zodra hij online komt. Het is verder mogelijk om bestanden meerdere keren te downloaden, desgewenst op meerdere apparaten. Skype geeft als voorbeeld een werknemer die op weg een presentatie downloadt op zijn mobiel en die eenmaal thuis ook op de computer downloadt.

De maximale bestandsgrootte van 300MB is bewust gekozen door Microsoft. "De afgelopen weken hebben we een aantal verschillende limieten getest voor het delen van bestanden. Op basis daarvan hebben we gekozen voor een limit van 300MB per download, want de meeste bestanden die via Skype gedeeld worden zijn van dit formaat."

De nieuwe functie is de afgelopen weken langzaam uitgerold en getest en is nu breed beschikbaar in de nieuwe update.