1 min

Sony komt mogelijk al gauw met de opvolger van de Xperia X. De mogelijke opvolger zou gespot zijn in de registers van de benchmark-app GFXBench.

De statistieken van GFXBench bevatten sinds kort een vermelding van een Sony-apparaat met de modelnaam F8331. Hoewel er dus nog geen sprake is van een duidelijke benaming, gaat het gezien de vermelde specificaties wel duidelijk om een high-end toestel.

Zo heeft de F8331 een Qualcomm Snapdragon 820-chipset aan boord, alsook 3GB aan werkgeheugen en een 21 megapixel-camera. De camera op de voorzijde heeft een maximale resolutie van 12 megapixels, het scherm toont een Full HD-resolutie en heeft een formaat van 5,1 inch. Met deze specificaties zou de Xperia X2 een stuk beter zijn dan de Xperia X, welke het moet stellen met een Snapdragon 650-chipset.

Aangezien er al benchmarks van het toestel verschijnen, zou de ontwikkeling ervan al in een vergevorderd stadium kunnen verkeren. De eerstvolgende grote mogelijkheid voor een aankondiging is de IFA-beurs, welke in augustus zal plaatsvinden.