1 min

Apple heeft in de meest recente bètaversie van iOS een functie toegevoegd waarmee het water kan detecteren in de Lightning-aansluiting. Hoe deze feature precies werkt en hoe Apple in staat is water te detecteren is niet duidelijk. Het zou kunnen dat Apple al enige tijd een sensor toepast in de poort of dat de melding verschijnt bij tekenen van kortsluiting.

De gebruikers die de bètaversie van iOS 10 momenteel testen laten weten dat de melding alleen verschijnt als ze hun iPhone of iPad aansluiten aan de oplader. In beeld kan dan de melding verschijnen dat het opladen niet is opgestart omdat er water is gedetecteerd. Gebruikers kunnen het toestel dan ontkoppelen en droogmaken, of de melding negeren en toch doorgaan, wel lopen ze dan het risico schade toe te brengen aan het apparaat.

Of deze feature straks ook in de definitieve versie van iOS 10 wordt toegepast is nog onduidelijk. Apple test wel vaker nieuwe features in bèta’s die het vervolgens niet redden. Wel zou het een primeur zijn als een smartphone zelf in staat is om te detecteren wanneer deze nat wordt.