Op 2 augustus presenteert Samsung de nieuwe Galaxy Note, naar verluidt de Galaxy Note 7, en deze zal volgens de laatste berichten op 16 augustus in de Nederlandse en Belgische winkels te krijgen zijn. Daarmee keert de populaire Galaxy Note-serie weer terug in Europa.

Na een jaar van afwezigheid komt de Galaxy Note weer terug naar Europa. Vorig jaar kregen we te horen dat Europeanen te weinig gebruik maakte van de stylus-pen en dat daarom de Galaxy Note niet naar Europa zou komen. In plaats daarvan verscheen de Galaxy S6 Edge+, een prima toestel maar met een onduidelijke en weinig onderscheidende naam. We hebben na de introductie ook vrijwel niets meer van Samsung gehoord over het toestel.

Onze kritieken hierover zijn gehoord, de uitblijvende verkoopcijfers hebben zich ongetwijfeld ook bewezen en nu is besloten om de Galaxy Note terug te brengen naar Europa. Volgens de laatste berichten verschijnt het toestel op 16 augustus in de Nederlandse en Belgische winkels. Het prijskaartje is nog even afwachten, maar wij rekenen op minimaal 699 euro, misschien wel 799 euro.

Qua specificaties gaan de geruchten nog alle kanten op, maar op basis van de afgelopen jaren rekenen we op een smartphone met een 5,7 inch scherm, een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel zal naar verluidt waterdicht worden met een IP68-certificering. Aan de binnenkant zit waarschijnlijk opnieuw een Exynos-processor van Samsung zelf, al zijn er ook geruchten over een Qualcomm Snapdragon 821. Het werkgeheugen bedraagt waarschijnlijk 4 of 6GB en de opslagcapaciteit 64GB. Ook is er waarschijnlijk gewoon een microSD-slot aanwezig om de opslagcapaciteit uit te breiden.

Verder zou Samsung gekozen hebben voor een irisscanner aan de voorzijde, zodat het toestel is te ontgrendelen met de ogen. Een techniek die Microsoft ook heeft gebruikt in de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Verder heeft Samsung mogelijk een flitser geplaatst aan de voorzijde, of gebruikt het net als Apple het scherm om licht te creëren voor het maken van een selfie.

Wat redelijk vaststaat is dat Samsung ervoor kiest om het toestel de naam Galaxy Note 7 te geven, waarbij de Galaxy Note 6 wordt overgeslagen, om de nummering gelijkt te trekken met de Galaxy S7.

Volgende week zal duidelijk worden wat Samsung’s plannen exact zijn.