1 min

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft zojuist uitnodigingen voor een nieuwe persconferentie uitgestuurd. De gebeurtenis staat gepland op 2 augustus en gedurende het evenement zal de Galaxy Note 7 worden getoond, zo geeft het bedrijf zelf aan.

Samsung windt er geen doekjes: het bedrijf meldt op de eigen site dat de Galaxy Note 7 op 2 augustus gepresenteerd wordt, tijdens een nieuw Unpacked-evenement dat in New York zal plaatsvinden. In de aankondiging van het evenement meldt Samsung dat de Galaxy Note 7 onder andere nieuwe functies voor de stylus en het grote scherm zal ondersteunen.

Mocht je je afvragen waarom de nieuwe Galaxy Note niet het cijfer 6 achter de naam krijgt; Samsung wil de 6 overslaan zodat de Galaxy Note-serie hetzelfde cijfer als de Galaxy S-serie krijgt. Samsung wil op deze manier voorkomen dat de Galaxy Note-serie ogenschijnlijk ‘achterloopt’ op de Galaxy S-serie.

De Galaxy Note 7 zal volgens de laatste geruchten worden voorzien van een Quad HD-scherm van 5,7 inch, 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. De smartphone wordt voorzien van een IP68-certificering wat betreft waterdichtheid en er zullen ook een microSD-poort en vingerafdrukscanner aanwezig zijn. Vermoedelijk draait de Galaxy Note 7 op Android 7.0 Nougat.