Samsung presenteert op dit moment zijn nieuwe vlaggenschip van dit najaar, de Samsung Galaxy Note7. Daarmee keert de Note-serie weer terug in Europa, want dit jaar worden we niet overgeslagen. De Note7 is op alle fronten verbeterd en in lijn gebracht met de Galaxy S7 die eerder dit jaar het levenslicht zag.

De nieuwe Galaxy Note7 beschikt opnieuw over een 5,7 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het formaat en de schermresolutie zijn inmiddels al enkele jaren hetzelfde, wat wel anders is, is dat de Note7 alleen beschikbaar komt in een curved-versie. Samsung heeft er echter voor gekozen om de achterkant nu ook af te ronden waardoor het toestel nu symmetrisch is aan de voor- en achterkant.

Aan de binnenkant is het toestel daarnaast van de laatste hardware voorzien, de Note7 beschikt over een Exynos 8-chip met een quadcore-processor op een kloksnelheid van 2,3GHz en een quadcore-processor op een snelheid van 1,6GHz. Dit wordt gecombineerd met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan UFS 2.0 opslagcapaciteit. Daarmee zet Samsung als een van de eerste de stap naar het standaard leveren van 64GB aan opslagcapaciteit.

Verder zijn veel belangrijke features van de Galaxy S7 overgenomen in de Note7, zo zijn de camera’s aan de voor en achterzijde identiek aan die van de Galaxy S7, hierdoor kan het toestel uitstekende foto’s maken, ook in het donker. Voor de volledigheid, het gaat om een dualpixel 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Aan de voorzijde is daarnaast ook nog een infrarood-camera geplaatst. De infraroodcamera fungeert als irisscanner en biedt een nieuwe manier om het toestel te beveiligen. Je kan het toestel nu beveiligen en ontgrendelen in een oogwenk. De vingerafdrukscanner is echter ook gewoon van de partij, de gebruiker kiest zelf hoe hij of zij zijn toestel wil beveiligen. Je kan ook beide gebruiken.

Wat ook is overgenomen van de Galaxy S7 is een grotere accucapaciteit, met 3500 mAh heeft de Note7 een forse accu en biedt het toestel ook ondersteuning voor draadloos opladen en voor snelladen. Tot slot is het toestel waterdicht en is het IP68 gecertificeerd.

Uiteraard levert Samsung ook een S-Pen mee in het toestel die rechtsonderin het toestel is te vinden. De S-Pen is ook op alle fronten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het aantal drukpunten zijn verdubbeld naar 4096 en de penpunt is nog dunner geworden.

Samsung heeft ook een aantal nieuwe features ontwikkeld, zo kan je in het S-Pen menu voortaan je eigen apps koppelen en kan je door de aanwezigheid van een Always On-scherm, aantekeningen maken op je zwarte scherm, als het toestel in stand-by staat.

Al met al lijkt Samsung een flinke stap voorwaarts te zetten, voor degene die nog met een Galaxy Note4 rondloopt, nee je loopt niet ineens drie jaar achter, de Galaxy Note5 is niet verschenen in Europa en de Galaxy Note6 is overgeslagen om de naamgeving meer in lijn te brengen met de S-serie.

De Samsung Galaxy Note7 is in Nederland en België beschikbaar vanaf 2 september voor een adviesprijs van 849 euro. Het toestel verschijnt in het blauw, zilver en zwart.