2min

De analist Ming-Chi Kuo heeft naar buiten gebracht dat Apple in 2017 zal kiezen voor een iPhone met een AMOLED-scherm maar ook met een volledige glazen behuizing. Apple zou afstappen van het aluminium, volgens de analist vanwege het feit dat het minder premium is geworden nu iedereen het gebruikt, maar wij zijn nog een extra reden.

De analist Ming-Chi Kuo staat bekend als iemand met bronnen op de juiste plaats, in het verleden kwam de analist ook al vroegtijdig met juiste informatie naar buiten. Nu is de aanwezigheid van een AMOLED-scherm op zich geen spannende uitspraak want dat gerucht gaat de afgelopen weken zeer hardnekkig de ronde. Er zou zelfs al overstemming zijn bereikt met Samsung voor het leveren van 5,5 inch AMOLED-schermen.

Kuo stelt echter dat Apple gaat overstappen op een behuizing die volledig gemaakt is van glas en niet meer van aluminium. Steeds meer fabrikanten maken gebruik van aluminium, zelfs de hele goedkope Chinese fabrikanten en hierdoor is dit materiaal minder premium en modern, iets wat Apple wel wil uitstralen. Het bedrijf uit Cupertino zou daarom terugvallen op een glazen behuizing.

Dat is niet voor het eerst want de iPhone 4 en iPhone 4S hadden ook allebei een achterkant van glas. Er is echter nog een andere reden waarom Apple het aluminium zou kunnen willen inruilen voor glas. Draadloos opladen werkt niet goed samen met een metalen behuizing aangezien metaal elektriciteit geleid, iets wat glas niet doet. Mogelijk voegt Apple dus ook draadloos opladen toe aan de iPhones van volgend jaar.