2min Devices

‘Microsoft doet proeven met drie Surface all-in-one pc’s’

Microsoft zou op dit moment experimenteren met maar liefst drie verschillende versies van de Surface All-in-One PC. Het gaat om apparaten met verschillende schermgroottes en resoluties. Het is niet bekend of de computers uiteindelijk allemaal op de markt komen.

Windows Central meldt dat de schermgroottes als volgt zijn: 21-inch (met een Full-HD resolutie), 24-inch (met een 4K-resolutie) en 27-inch (eveneens met een 4K-resolutie). Microsoft zou alle drie de varianten uittesten om uit te zoeken of de producten voldoen aan de hoge eisen die het stelt.

De All-in-One PC’s worden door het gewoonlijk betrouwbare Windows Central omschreven als "elegant" en iets "dat specifiek voor de woonkamer bedoeld is." Vooral het ontwerp van de apparaten zou van belang zijn. Microsoft zou de apparaten specifiek zo ontwerpen dat gebruikers ze maar al te graag zichtbaar in de woonkamer wil hebben staan.

Ook schrijft Windows Central dat er een nieuwe Surface Book uitkomt. De grootste vernieuwing hierin is de scharnier, die in voorgaande versies ruimte overlaat tussen het scherm en toetsenbord. Dat is nu niet meer het geval, waarmee Microsoft een belangrijke kritiek op de vorige Surface Book aanpakt. De laptop zou over nieuwe componenten beschikken, al meldt Windows Central enkel dat het in elk geval gaat om een Intel Kaby Lake-processor. Die wordt vermoedelijk pas volgende week aangekondigd door Intel.

De eerste berichten over een mogelijke All-in-One Surface PC stammen uit begin juli. Het zou de eerste dergelijke computer, die enkel uit een scherm bestaat, van Microsoft zijn. Het model komt volgens de laatste geruchten in de loop van het derde kwartaal van 2016 uit.

Bron:Windows Central