1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het eind oktober een evenement gaat organiseren waarbij het waarschijnlijk nieuwe Surface-producten gaat introduceren. Volgens goed ingevoerde bronnen zou het gaan om een Surface All-in-One-computer met verschillende schermformaten.

Microsoft lijkt daarmee opnieuw de pc-markt een beetje te willen veranderen. De All-in-One-productgroep is zeker niet nieuw, maar Apple is wel het enige merk dat hier enigszins succesvol in is. De producten van andere merken weten nooit echt hoge verkoopcijfers te halen.

Aangezien Microsoft met de Surface-producten wel echt iets nieuws probeert neer te zetten en de ontwikkeling van dergelijke producten van top tot teen onder de loep neemt zijn de verwachtingen toch iets hoger gespannen. Zou Microsoft er wel in slagen om een succesvolle All-in-One te ontwerpen en produceren.

Volgens de geruchten zou Microsoft werken aan drie schermformaten voor zijn All-in-One, namelijk 21, 24 en 27 inch. Het 21 inch model zou een Full HD-scherm krijgen en de twee andere een 4K-scherm. Als we kijken naar de andere Surface-producten dan is de kans aanwezig dat Microsoft een nieuwe Surface Book gaat introduceren, waarbij het scharnier mogelijk wordt verbeterd, of de tijd al rijp is voor een nieuwe Surface Pro is onduidelijk.

Ingewijden meldden dat er nog geen Surface Phone wordt verwacht, hier gaan wel geruchten over, maar die zou pas in de eerste helft van 2017 verschijnen.