1 min

Samsung heeft per e-mail aan Techzine laten weten dat de Galaxy Note 7 een week later op de markt zal komen. Eerder kregen we te horen dat de Note 7 op 2 september op de markt zou komen, maar dat is nu uitgesteld naar 9 september. De reden voor het uitstellen is de verwachte vraag naar het toestel.

Samsung heeft vorige week de Note 7 gepresenteerd en inmiddels is voor het Zuid-Koreaanse bedrijf duidelijk dat de vraag naar het toestel groter is dan van te voren werd verwacht. De productie draait op volle toeren en om niet teveel mensen teleur te stellen is besloten om de Note 7 met een week uit te stellen in bepaalde landen.

In Nederland en België is besloten om de Note 7 niet op 2 september maar op 9 september uit te brengen. Op die manier denkt Samsung beter aan de vraag te kunnen voldoen.

De Samsung Galaxy Note 7 is in principe de opvolger van de Samsung Galaxy Note 5, maar aangezien die in Europa nooit is uitgebracht is het eigenlijk de opvolger van de Samsung Galaxy Note 4 (review). Een Note 6 bestaat niet en zal ook niet meer verschijnen, Samsung heeft besloten dat nummer over te slaan om de naamgeving gelijk te trekken met zijn vlaggenschip de Samsung Galaxy S7.

Voor meer informatie over de Note 7, lees onze preview. We hebben de Galaxy Note 7 al een paar uur uit mogen proberen.