2min

Sony heeft als eerste fabrikant een duidelijk lijstje met smartphones gepresenteerd die de komende maanden een upgrade naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten. De afgelopen jaren maakte Sony naam met de Z-serie en in die serie krijgen alle toestellen vanaf de Z3+ en nieuwer een upgrade naar Android 7.0 Nougat. De complete nieuwe X-serie krijgt uiteraard ook de nieuwste Android-versie.

Daarmee vallen de Sony Xperia Z, Xperia Z2 en Xperia Z3 buiten de boot. Ook de eventuele compact-versies van deze smartphones zullen geen upgrade meer krijgen naar Android 7.0 Nougat. Vooral dat laatste toestel is een wat vreemde keuze aangezien er wel testversies voor de Xperia Z3 zijn verschenen van Android 7.0.

Gebruikers van een Xperia Z3+, Z4, Z5, Z5 Compact kunnen allemaal rekenen op een upgrade naar Android 7.0. evenals de Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra, Xperia X Performance.

Grote vraag is nu natuurlijk nog wanneer we de updates kunnen verwachten, daarover maakte Sony niets concreet bekend, behalve dat het per toestel en regio zal gaan verschillen en het bedrijf zijn best doet om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Het bedrijf verwacht binnenkort per regio meer bekend te kunnen maken.

Op dit moment kunnen de Nexus-toestellen vanaf de Nexus 5 en Nexus 6 al wel worden geüpgraded maar de rest moet nog even wachten. HTC heeft in juni al laten weten dat het de HTC 10, HTC One M9 en HTC One A9 gaat voorzien van Android 7.0. Android 7.0 werd deze week officieel gelanceerd.