2min

Samsung en Sony zijn inmiddels al druk bezig met de nieuwste versie van Android, Android 7.0 Nougat. Hoewel deze versie nog officieel het levenslicht moet zien, zijn er al diverse beta’s verschenen en daarmee zijn de fabrikanten druk aan het testen. De bedoeling is dat deze nieuwe Android-versie in een snel tempo wordt uitgerold naar de toestellen van de bedrijven.

Samsung heeft aangegeven dat de Samsung Galaxy Note 7 zal verschijnen met Android 6.0 Marshmallow, maar dat het de bedoeling is dat het toestel binnen twee a drie maanden voorzien zal zijn van Android 7.0 Nougat. De Samsung Galaxy Note 7.0 verschijnt op 9 september in de Nederlandse en Belgische winkels, lees ook onze
preview over deze phablet
.

Sony heeft ondertussen voor zijn vlaggenschip, de Sony Xperia X Performace, een prebuild beschikbaar gesteld aan een groep testers. Zij kunnen Android 7.0 Nougat alvast op hun smartphone installeren en kijken of dit goed werkt. Ook kunnen zij problemen meldden bij Sony, zodat het Japanse bedrijf nog verbeteringen en optimalisaties kan doorvoeren. In welk tempo Sony zijn toestellen wil voorzien van Android 7.0 Nougat is onduidelijk, maar aangezien er nu al getest wordt, lijkt dat vrij snel te snel.

Dat er meer fabrikanten al druk bezig zijn met Android 7.0 Nougat is niet ondenkbaar, zo wordt de LG V20 direct geleverd met de nieuwste versie van Android, we mogen er vanuit gaan dat LG het besturingssysteem dan ook al geschikt aan het maken is voor zijn andere toestellen. Verder zijn er nog steeds hardnekkige geruchten over een Nexus-toestel van HTC, wat ongetwijfeld ook met Android 7.0 Nougat zal verschijnen.