1 min

Sony heeft zijn huidige vlaggenschip, de Sony Xperia Z3, opnieuw laten certificeren door de WiFi Alliance, deze goedkeuring is verkregen met Android 5.0 op het toestel geïnstalleerd. Daarmee lijkt de komst van een update naar Android 5.0 ineens een heel stuk dichterbij te zijn gekomen. Een certificering vindt over het algemeen alleen plaats als het apparaat ook goed werkt.

Sony heeft zelf tot op heden alleen bekend gemaakt dat veel van de toestellen van de afgelopen twee a drie jaar een update zullen krijgen naar Android 5.0. Het bedrijf begint echter met het updaten van vlaggenschip, waarna de oudere modellen zullen volgen.

De Sony Xperia Z3 (review) en de Sony Xperia Z3 Compact (review) zijn waarschijnlijk als eerste aan de beurt, gevolgd door de Sony Xperia Z2 (review), Sony Xperia Z1 (review) en Sony Xperia Z1 Compact (review). Als laatste zullen waarschijnlijk pas de Sony Xperia Z (review) en Sony Xperia Z Ultra (review) volgen.

Of Sony nog grote wijzigingen op het programma heeft staan voor Android 5.0 is onduidelijk. Tot op heden gebruikt Sony altijd wel een eigen schil, maar deze is niet enorm onderscheidend van de standaard Android-omgeving.