1 min

De Sony Xperia Z3 Compact bestaat officieel gezien nog niet eens, maar we weten al wel hoe de nieuwe smartphone van het Japanse bedrijf eruitziet. Op verschillende afbeeldingen is het toestel tot in detail te aanschouwen.

Sony lijkt met de Xperia Z3 Compact hoog in te zetten op aantrekkelijke kleuren, op de foto’s zien we het toestel namelijk niet alleen in de kleuren wit en zwart, maar ook in groen en rood. Als de foto’s goed bekeken worden valt op dat de smartphone een speaker onder het scherm heeft zitten, in plaats van in de onderkant van het toestel. Het ontwerp van de smartphone is verder niet zo anders dan dat van de Xperia Z1 Compact (review).

Qua specificaties valt uit de foto’s weinig af te leiden, maar vermoedelijk zal de Xperia Z3 Compact weinig verschillen van de Xperia Z3, die eveneens nog aangekondigd moet worden. Zo zullen de smartphones een waterdichte behuizing hebben en beschikken over een Snapdragon 801-chipset. De camera schiet foto’s in 20,7 megapixel.

De schermgrootte is bij de Xperia Z3 Compact uiteraard wel anders, waarschijnlijk heeft het een grootte van 4,6 inch en zal een HD-resolutie getoond worden. De accucapaciteit bedraagt 2600 mAh.

De Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 worden vrijwel zeker tijdens de IFA aangekondigd.