1 min

Sony heeft de Xperia X Compact uitgebracht in de Benelux. Het toestel is vanaf vandaag te verkrijgen voor een adviesprijs van 449 euro. Sony is er deze keer wel in geslaagd om kort na de presentatie van een nieuw toestel, het ook op de markt te brengen. Eerder dit jaar duurde dit nog enkele maanden.

Sony wil met de nieuwe X-serie de consument weer verleiden om te kiezen voor een Sony-smartphone. Met de Xperia X Compact introduceert Sony een midrange-toestel met het bekende Sony-ontwerp. De Sony Xperia X Compact is een toestel met een 4,6 inch scherm en een HD-resolutie. Aan de binnenkant is gekozen voor een Snapdragon 650 en dus niet voor een de 820. Voorheen koos Sony voor de compactversies wel altijd voor de best mogelijke chip, nu kiest het dus voor een echte midrange-chip.

Naast de Snapdragon 650 is er 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig. De camera aan de achterzijde is voorzien van 23 megapixels en de camera aan de voorzijde van 8 megapixels. Het toestel kent verder een USB Type-C-poort aan de onderzijde en een vingerafdrukscanner aan de zijkant, die is verwerkt in de stand-by-knop.

De grote afwezige feature in dit toestel is de waterdichtheid, Sony heeft besloten dit toestel niet waterdicht te maken. Doordat het toestel niet voorzien is van de allerbeste hardware, is het prijskaartje ook iets aantrekkelijker met 449 euro.