2min Devices

Brein achter heropleving Nokia-smartphones stapt op

Het brein achter de pogingen om weer smartphones onder de merknaam Nokia op de markt te brengen stapt op. Ramzi Haidamus werkt al twee jaar aan de herlancering van het merk, maar heeft nu besloten om te vertrekken. Hij legt per 1 september zijn functie neer en blijft tot het einde van de maand aan om de transitie soepel te laten verlopen.

Om het gat tijdelijk te vullen is het hoofd van strategie en business development, Brad Rodrigues, tijdelijk aangesteld als hoofd van de organisatie. In de tussentijd kan het bedrijf zoeken naar een permanente opvolger.

"Wat oorspronkelijk een verzameling van interessante assets was, is nu een gefocuste, groeiende en winstgevend business met een sterk leidinggevend team," vertelde Haidamus over de beslissing. Gezien dat proces, is het nu tijd voor mij om nieuwe kansen te bekijken en mijn passie voor het opbouwen en transformeren van ondernemingen te volgen."

Nokia was lange tijd wereldwijd de marktleider op het gebied van mobiele telefoons. De Finse fabrikant miste echter de boot met de smartphones, waardoor het de afgelopen jaren links en rechts werd ingehaald door andere fabrikanten, waaronder Apple en Samsung. Sinds 2014 wordt er gewerkt aan een herlancering van Nokia als smartphonemerk. In dat jaar kocht het bedrijf HMD Global van Microsoft een licentie om gedurende een periode van tien jaar toestellen uit te brengen onder de naam.

Bron:Reuters