1 min

Volgend jaar keert het Finse Nokia weer terug op de smartphonemarkt, het Finse bedrijf was ooit marktleider op de markt voor mobiele telefoons, maar bij de introductie van de smartphone werd de boot gemist. Na de verkoop van de smartphonedivisie aan Microsoft verdween het merk, maar volgend jaar keert het weer terug en komen er nieuwe Nokia-smartphones.

Het Finse Nokia zal niet zelf verantwoordelijk zijn voor het nieuwe avontuur op de smartphonemarkt, het heeft slechts de rechten op de naam Nokia gelicenseerd aan een derde partij. Het bedrijf HMD heeft deze rechten gekocht van Microsoft en wil het Finse merk nieuw leven in blazen.

Uit een recente presentatie van Nokia is een slide te zien waarin staat dat Nokia in 2017 weer terugkeert op de smartphonemarkt. HMD is van plan om een half miljard dollar te investeren in nieuwe mobiele Nokia-producten. Hoogstwaarschijnlijk zal dit niet opnieuw een Windows-avontuur worden, maar kiest Nokia deze keer voor Android. Naast HMD heeft ook FIH Mobile rechten op de naam Nokia, FIH Mobile is een dochteronderneming van het bekende Chinese Foxconn, zij introcueerde al eens een tablet onder het Nokia-label.

 

Komend jaar zal duidelijk moeten worden hoe groot de aspiraties zijn van het nieuwe Nokia om naam te maken op de smartphonemarkt.