Een lezer van Macrumors trok de stoute schoenen aan en besloot Apple CEO Tim Cook aan te schrijven over het uitblijven van nieuwe MacBook modellen. De CEO reageerde daadwerkelijk op het mailtje en kwam met een klein nieuwtje.

De anonieme lezer vraagt zich in de mail af of Apple besloten heeft af te zien van de MacBook. Daarop antwoordt Cook met een kort, maar veelzeggend bericht: "Ik hou van de Mac en we zijn er erg aan toegewijd. Blijf wachten voor meer." Of het bericht daadwerkelijk van Cook afkomt, kon Macrumors niet bevestigen, al schrijft het dat het wel kan bevestigen dat de mail van Apple’s servers afkomt.

Mocht de mail daadwerkelijk van Cook afkomen, kan in elk geval wel de verwachting uitgesproken worden dat er snel een melding komt. Volgens het laatste gerucht zou volgende maand al een nieuw model gepresenteerd worden in de MacBook Pro en MacBook Air productlijn.

Over de MacBook Pro zijn al enige details bekend: dat model zou een speciale OLED-touchbalk krijgen in plaats van de gebruikelijke functieknoppen. Die balk zou meer mogelijkheden moeten geven. De mogelijkheden worden volgens de geruchten specifiek aangepast op de applicatie waar een gebruiker zich in bevindt. Zo zouden er tijdens het bekijken van Netflix-streams afspeel- en pauzeerknoppen op verschijnen.