Samsung heeft een update voor Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge uitgebracht waarin de nodige softwarefeatures worden toegevoegd aan het toestel, die features komen grotendeels overeen met de nieuwe softwarefeatures die de Note 7 met zich meebracht. Samsung wil de Galaxy S7 waarschijnlijk de extra features geven om mensen die eigenlijk voor de Note 7 gingen wat te compenseren.

Samsung gaat even door een moeilijke periode op mobiel gebied. Het debacle rond de Note 7 is niemand ontgaan, de eerste versie bleek voorzien te zijn van een accu die spontaan kon ontploffen, daardoor zag Samsung zich genoodzaakt wereldwijd het toestel terug te roepen en om te ruilen. Dit deed het vrij snel en voortvarend, er werd ook een S toegevoegd aan de verpakking van de Note 7 om aan te duidden dat het ging om een nieuwe versie.

Helaas voor Samsung bleek dat de nieuwe accu van een externe leverancier ook last heeft van een productiefout, die accu kan zomaar vlam vatten. Uiteindelijk liepen de problemen zover uit de hand dat Samsung ook de nieuwe toestellen moest gaan terugroepen en dat in combinatie met alle negatieve aandacht was voldoende reden om de Note 7 dan maar geheel te annuleren. Een flinke kostenpost voor het Zuid-Koreaanse bedrijf, maar waarschijnlijk beter dan door modderen met de Note 7.

Mensen die een Note 7 hebben gekocht kunnen hun toestel nu omruilen voor een Galaxy S7 met een leuke korting, om het verschil zo klein mogelijk te maken komt een deel van de Note 7-features nu ook beschikbaar op de Galaxy S7. Een slimme zet van Samsung om toch nog wat te repareren in het imago.

Nu is het wachten tot begin volgend jaar wanneer de Galaxy S8 gepresenteerd wordt, Samsung zal zich ongetwijfeld willen revancheren om de smartphone-markt, maar tegelijk ook niet teveel risico willen nemen.

De nieuwe features in deze update bieden vooral een uitbreiding op het Always On-scherm, met je agenda, klok, en muziekinformatie. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor de S-View cover en Keyboard cover.