2min Devices

BlackBerry DTEK60 Android-smartphone te koop voor 579 euro

BlackBerry DTEK60 Android-smartphone te koop voor 579 euro

BlackBerry heeft een nieuwe Android-smartphone op de markt gebracht, de BlackBerry DTEK60 is nu verkrijgbaar voor 579 euro. Het toestel werd eerder al gepresenteerd en lekte ook al diverse malen uit. Het is een high-end Android-smartphone met goede specificaties en een net prijskaartje.

Het is de eerste BlackBerry-smartphone die niet door BlackBerry is gemaakt. BlackBerry is gestopt met de ontwikkeling van Android-smartphone in plaats daarvan koopt het nu smartphones in bij derden. De ontwikkeling van de BlackBerry DTEK60 is gedaan door Alcatel. Dat bedrijf verkoopt het toestel zelf als de Alcatel Idol 4s, maar dan met een Alcatel schil.

De BlackBerry DTEK60 wordt hardwarematig weliswaar door Alcatel gemaakt, de software heeft BlackBerry nog steeds volledig in handen. Het bedrijf brengt dan ook al zijn bekende apps en beveiligingen naar dit toestel. BlackBerry richt zich echt op de zakelijke gebruiker die voornamelijk beveiliging erg belangrijk vind, dat is ook de hele focus van de Canadese fabrikant ontwikkelaar.

400x500_argon_left_en 400x500_argon_back

De BlackBerry DTEK60 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 820 processor, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Dit laatste kan nog worden uitgebreid met een microSD-kaartje. Verder beschikt het toestel over een 5,5 inch AMOLED-scherm met een 2560×1440 schermresolutie (QHD). Aan de achterzijde is een 21 megapixel-camera te vinden en aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Verder is het toestel voorzien van dubbele luidsprekers en Quick Charge 3.0-technologie, waardoor de 3000 mAh accu lekker snel kan worden opgeladen. Qua beveiliging is ook nog een vingerafdrukscanner en een NFC-chip toegevoegd.

Op dit moment is het toestel enkel bij BlackBerry te verkrijgen, maar de webwinkels zullen op korte termijn ook voorraad gaan krijgen.